Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Generell informasjon

Postadresse
KORNBØNDENES INTERESSEORGANISASJON
Høyvangvegen 40
Blæstad
2322 RIDABU

E-post kio@kio.no
Tlf 957 69 860

KiO-kronikk i Bondebladet

4. mai 2021KiOs styreleder Håkon Tørrestad har skrevet en kronikk til Bondebladet, trykket i nr 17. Kronikken finner du i lenken til artikkelen.

Ellers har korn endelig fått godt fokus i media, både for mat- og fôrkorn. Politikere og fagfolk har fått med seg at beste matkornkvalitet blir fjernet midlertidig fra markedet til fordel for import.

Hovedpoeng i kronikken:

  • KiO mener det norske kornet må brukes først så langt det er mulig å lage tilfredsstillende produkter til norske forbrukere slik  Stortinget har vedtatt i St. melding 11 2016/17 
  • Det legges nå opp til import av 110000 tonn mathvete av lavere kvalitet enn vanlig, noe som gjør at det blir betydelig økonomisk gevinst for industrien med en tilsvarende gunstig tollsats satt ut fra en høyere kvalitet enn faktisk import. Denne gevinsten vil blant annet FKA-konsernet få del i, gjennom sitt eierskap i Norgesmøllene og Mesterbakeren.

  • Fallende selvforsyning betalt av norske kornprodusenter


Del denne siden med andre!

Share on Facebook

© 2024 KIO